Discos durs mecànics

No perdis aquesta valuosa informació.
Deixa'ns ajudar-te a recuperar-la!

Valoració de 4.8/5 basades en +400 Ressenyes positives

QUÈ ÉS UN DISC DUR MECÀNIC?

recuperacion_datos_disco_duro_hdd2
Els nostres tècnics especialitzats poden recuperar les dades perdudes de discs durs mecànics (HDD) danyats. Serà informat en tot moment de l'estat de la recuperació.

Laby t'assegura una solució al teu problema.

element
Discs durs mecànics

Parts d'un disc dur

Un disc dur mecànic és un dispositiu que emmagatzema la informació. Es compon d'un o diversos plats que giren gràcies a un motor molt ràpid. La lectura o escriptura de la informació es realitza a través d'una unitat lectora o capçal (l'equivalent a una agulla d'un tocadiscos) amb la particularitat que el capçal d'un disc dur mecànic mai frega la superfície dels plats.

element
Recuperar datos de un disco duro HDD

¿PROBLEMAS CON UN DISCO DURO MECÁNICO?

Si te encuentras con alguna situación similar a esta:

 • No arranca el ordenador y avisa de un fallo en el disco duro.
 • El disco hace un ruido raro o va muy lento.
 • Tras una bajada de tensión o corte de luz el disco duro deja de funcionar.
 • Se ha caído el ordenador y el disco se ha roto.
 • El ordenador arranca pero no reconoce el disco duro.
 • No es posible acceder a los videos, fotos y/o documentos guardados.
 • Alguna otra situación no mencionada anteriormente.
La placa electrònica

Components de la placa

Per poder transformar les dades emmagatzemades als plats en informació visible (una fotografia, un PDF...), el disc dur mecànic té un programari intern anomenat S.A (Service Area) que és únic per a cada disc. Aquest programari treballa conjuntament amb uns components de la placa electrònica específics per poder mostrar la informació per pantalla i alhora desar de nou la informació a la superfície dels plats.
element

En Laby podem oferir-te una solució per recuperar la informació del teu disc dur.

El nostre servei de recuperació de dades treballa sobre:

 • Qualsevol marca de disc dur:
  Western Digital, Seagate, Toshiba, Hitachi, Samsung, Fujitsu, LaCie, Sandisk, PNY, Intenso, Freecom, Transcend, Adata, G-Drive, G-Raid...
 • Qualsevol tipus de disc dur:
  IDE, SATA, USB, SCSI o SAS.

Confia en Laby, podem recuperar la informació del teu disc dur.

CONSELLS PER EVITAR LA PÈRDUA DE DADES

Els discos mecànics tant interns com a externs ofereixen capacitat i rendiment a un cost relativament baix. No obstant això, contenen components fràgils com les unitats lectores (capçals) que es poden fer malbé amb el temps, per l’ús, cops o vibracions inesperades.

Per evitar més danys al dispositiu:

Apagueu el dispositiu el més aviat possible. Evitarà més danys que puguin condicionar el procés de recuperació.

No manipuleu el dispositiu indegudament. Forçar cargols, o obrir-lo en un en un entorn no controlat ni lliure de pols pot afectar negativament les probabilitats de recuperació. Recordeu que les peces interiors són molt sensibles i delicades.

L' ús de software de recuperació en casos físics, pot danyar definitivament el dispositiu. Evitar fer-lo servir en casos així.

Contactar amb un laboratori de recuperació de dades. Són els professionals que disposen d'eines i formació adequada per poder avaluar i fer els processos d'extracció i recuperació de dades.

Som especialistes en la recuperació de dades de discos durs danyats amb més de 21.600 casos diagnosticats. Volem assessorar-te sobre la nostra gran experiència.

COM PORTEM A TERME EL PROCÉS DE RECUPERACIÓ DE
DADES DELS DISCOS DURS MECÀNICS?

En només 1 HORA

Tramitem la recollida mitjançant servei de missatgeria.

En 4 Hores Laborables

Després de rebre el dispositiu al laboratori (en 24h), realitzem un diagnòstic i pressupost sense compromís en un termini màxim de 4h laborals.

Entre 4 i 7 dies Laborables

És el temps mitjà, en dies feiners, de recuperació del dispositiu danyat*

* Hi ha casos en què es pot trigar més, però ho notificarem perquè estiguis sempre informat.

PER QUÈ ESCOLLIR-NOS? - ELS AVANTATGES DE RECUPERAR DADES AMB NOSALTRES

0

Clients

0

Anàlisi realitzats

0

Peces de recanvi

0anys

Experiència

Servei de recollida
i enviament gratuïts (*)

Diagnòstic i
pressupost gratuïts

Seguiment en temps real
mitjançant la nostra intranet

Si no recuperem els teus
dades, no cobrem

Telèfon d'atenció
al client gratuït

Laboratori d'Electrònica i Sala neteja classe 100

Personal tècnic qualificat i formació continuada

Servei amb cobertura a nivell Europeu

* Si el dispositiu és irrecuperable o es rebutja el pressupost caldrà abonar els ports de missatgeria.

Si necessites recuperar la informació del disc dur mecànic...

QUANT COSTA LA RECUPERACIÓ DE DADES D'UN DISC DUR MECÀNIC?

PREUS DE RECUPERACIÓ DE DADES DE DISCOS DURS

El preu per recuperar dades de discos durs sempre dependrà dels danys que hagi patit el dispositiu, juntament amb les hores de treball i l'equipament tècnic que es requereixi per dur a terme els processos de recuperació.

En tot cas, és necessari un diagnòstic prèvia per detectar la tipologia de fallida o la combinació de diverses fallides. A continuació, detallem les avaries més comunes i els preus de referència:

element
Des de 250€ fins a 450€ / + iva

Per a avaries lògiques o de placa

 • Problemes d'accés a particions danyades, sectors defectuosos o degradació de superfície / Plaques electròniques cremades / danyades per curt circuit, voltatges erronis o components cremats
Des de 350€ fins a 690€ / + iva

Per a avaries de Firmware

 • SW intern del disc corromput. Mòduls danyats.
Des de 450€ fins a 890€ / + iva

Per a avaries de Motor

 • Sobre temperatura o fallada unitat motora.
Des de 450€ fins a 890€ / + iva

Per a avaries de capçals

 • Degradació de superfície o fallada unitat lectora.

Els preus en la recuperació de dades en discos durs mecànics ve donat principalment per dos factors: Danys en els components del disc dur mecànic i les hores de treball que comporti la recuperació.

A Laby NO et cobrarem un import més gran per volum de dades. Solament per la dificultat d’accés. Aquesta dificultat a més, es fa notar als discs durs actuals (tecnologia SMR).

Els discos durs antics (aproximadament fins al 2015) feien servir el format PMR o CMR. La idea era simple, la unitat lectora es posicionava en una determinada zona i llegia o escrivia en un sector (un sector ho podríem considerar com una capseta on s’emmagatzema la informació). Com a idea, podríem dir, que l’ample de l’agulla lectora equivaldria a l’ample d’una pista en aquests discos (Una pista seria l’equivalent a un cercle en el disc on dins d’aquest cercle estan totes les capsetes o sectors). Dins d’un plat existeixen diverses pistes i aquestes pistes al seu torn contenen molts sectors. El flux de velocitat era constant i el mòdul que s’encarregava de fer el procés de traduir informació física a lògica (Translator) difícilment es corrompia. Els mòduls o microprogramari, seria l’equivalent a petits programes independents, però que treballen conjuntament per a poder fer funcionar el disc dur mecànic.

Els fabricants, per tal d’aconseguir més capacitat al mateix espai, han desenvolupat la tecnologia SMR. Les pistes són més petites que la unitat lectora i, per tant, hi ha més densitat de dades.

No obstant això existeix un problema i és que la unitat lectora o capçal no pot posicionar-se en un sector determinat com si podia fer-lo amb la tecnologia PMR o CMR. Ara heu de llegir un conjunt de sectors, carregar-lo en un buffer (memòria d’intercanvi), modificar els valors que siguin necessaris i tornar a escriure les dades de nou (tant les modificades com les dades que no s’han modificat).

És un procés ineficient, que afecta el rendiment del disc quant a escriptura i comporta a més grans problemes de firmware per totes les operatives que s’han de realitzar.

Aquest exemple –encara que n’hi ha molts més– permeten fer-se una idea del perquè hi ha un “rang de preus” ampli per als processos de recuperació dels discos durs mecànics.

Si no recuperem les teves dades, no cobrem

Aquests preus són orientatius, per poder-te donar una referència.

Si vols saber amb exactitud el cost per a tu, el millor és que contactis amb nosaltres i et farem un pressupost gratuït sense compromís.

El millor és deixar que ELS NOSTRES CLIENTS opinin sobre nosaltres

Les nostres +300 ressenyes estan publicades a Google
Valoració mitjana: 4.7 sobre 5

Covadonga Rodríguez
Covadonga Rodríguez
25/03/2024
Un día mi disco duro de 5TB dejó de funcionar y hacía un ruido extraño; pensaba que sería un daño menor y lo llevé a un informático que después de 3 semanas intentando recuperar los datos me dijo que los archivos salían corruptos. Un segundo informático lo intentó con un software y tampoco pudo. Decidí recurrir a un laboratorio, pero en mi ciudad no hay ninguno, así que una mañana llamé a Laby, me explicaron amablemente los pasos y en unas dos horas pasaron a recoger el disco duro en mi domicilio para llevarlo a Barcelona. Pudieron recuperar casi todo y aunque 800€ es un precio elevado tenía la opción de aceptar o no ese presupuesto; en mi caso acepté porque le doy mucho valor a esos archivos. Quedé muy contenta con el trato, la buena comunicación y la profesionalidad. ¡Muchas gracias!
Mireia Codina
Mireia Codina
25/03/2024
Servicio de 10!
Carlos Gutierrez Hernández
Carlos Gutierrez Hernández
20/03/2024
Recuperé la información del disco duro que tenía dañado un cabezal, y no se podía recuperar con software de recuperación
Alan Poe
Alan Poe
20/03/2024
profesionales
Giovanni Lavorante
Giovanni Lavorante
13/03/2024
Las chicas muy muy amables!! Gracias
Xavi viñas
Xavi viñas
07/03/2024
Una profesionalidad que hay que remarcar. Un trato de 10. Comunicación fuera de lo normal. Todo facilidades. Felicidades equipo!!!!!!
Alex Canut
Alex Canut
31/01/2024
Muy amables y profesionales. Recuperaron practicamente todos los datos de un disco duro externo que llevaba estropeado desde hace unos años.

QUINS DISPOSITIUS PODEM RECUPERAR A LABY?

Anàlisi Forense de Vehicles

Què és la ciència forense de sistemes de vehicles? És un procés mitjançant el qual s’extreu una àmplia gamma de dades i informació dels vehicles, que es poden utilitzar en investigacions de col·lisions i delictes greus. A Laby, oferim serveis especialitzats per donar suport als nostres clients en l’obtenció i

Discos durs mecànics

Els discs HDD tenen com a components principals les plaques de metall (discos), on es guarden les dades, i els capçals que són els encarregats de poder accedir a la informació. El disc dur més comú.

Discos durs SSD

Els discos SSD no es mouen, per això és el nom d'estat sòlid. La informació s'emmagatzema en blocs i per accedir-hi no calen capçals. És molt més eficient i ràpid que un disc dur HDD.

Discos Durs Externs

Els discs durs externs ens permeten desar fora de l'ordinador tota la informació important de la qual volem fer una còpia de seguretat. Però una fallada ens pot fer perdre totes aquestes dades.

Iphone, Ipad o MacBook

Els dispositius Apple, tant iPhone, iPad, iMac, Macbook, Mac Mini, etc. sense dispositius fiables, elegants, potents i confacilitat dús.

Discs durs de portàtil

Al disc dur del portàtil guardem informació important de treball o domèstica. Si es produeix una fallada, ens pot fer perdre totes aquestes dades personals tan valuoses.

Discos NAS, SAN i DAS

Un disc SAN, NAS o DAS és una caixa compacta integrada per diversos discs durs que es connecten mitjançant un cable de xarxa al sistema, per això el seu nom comú és disc dur en xarxa.

Sistemes RAID

Els discs RAID són un grup redundant de discos independents. Poden ser discs HDD o SSD i el conjunt forma un sistema d'emmagatzematge per distribuir o replicar dades.

Pendrives i Memòries USB

Els pendrives o les memòries USB estan formats per un o més blocs de memòria. Funcionen en molts casos com els dispositius SSD (mateixa tecnologia Flash).

Targetes de memòria

Les targetes de memòria permeten emmagatzemar la informació de dispositius com ara càmeres fotogràfiques, mòbils o tauletes. Es diferencien per la capacitat d'emmagatzematge i la velocitat de lectura i escriptura.

Virus o Ransomware

Recuperem dades xifrades amb virus o ransomware. El ransomware és un software extorsiu: la seva finalitat és impedir-te fer servir el teu dispositiu fins que hagis pagat un rescat. Depenent del tipus de ransomware, es xifra per complet el sistema operatiu o només alguns fitxers.

Mòbils i Tablets

Als dispositius mòbils o tipus smartphones o tablets, els processos de recuperació poden realitzar-se a través del anàlisi de l'electrònica dels components danyats o bé, realitzant el procés de xip off.

Esborrament de dades segur

Oferim el servei d'esborrament i destrucció de dades segures amb certificat ja sigui al nostre laboratori o bé de manera remota.

Informatica Forense

Anàlisi forense informàtic i proves pericials. Recuperem i certifiquem informació critica amb valor jurídic per empreses i persones. Disposem de pèrits informàtics col·legiats per realitzar certificacions, anàlisi i informes amb valor juridic.

Si vas arribar fins aquí, és el moment d'ajudar-te

Preguntes freqüents sobre discs durs mecànics

Què és un disc dur mecànic i com difereix d’altres tipus de discos durs?

Un disc dur mecànic és un dispositiu d’emmagatzematge magnètic, composts de discos o plats que solen ser d’alumini o cristall i capçals de lectura/escriptura, per a emmagatzemar i accedir a les dades. A diferència dels discos d’estat sòlid (SSD) que no tenen parts mòbils, els discos durs mecànics són més propensos a fallades mecàniques produïdes per cops o vibracions, impactes sobtats de la unitat lectora sobre la superfície dels discos i degradació i pèrdua de les propietats magnètiques de les superfícies dels plats. A més, en termes generals poden ser més lents en termes de velocitat d’accés a les dades. No obstant això, ofereixen una gran capacitat d’emmagatzematge a un cost relativament baix, comparats amb els SSD.

Quin és el funcionament intern d’un disc dur mecànic i com emmagatzema les dades?

Un disc dur mecànic consisteix en un o diversos discos o plats magnètics que giren a alta velocitat. Les dades s’emmagatzemen en els discos a través de les unitats lectores o capçals de lectura/escriptura. Aquests es mouen ràpidament sobre els discos, llegint i escrivint la informació en forma de 0 i 1. El funcionament precís implica la coordinació precisa entre el moviment dels discos i els capçals per a accedir a la informació requerida. Les diferències de velocitat entre discos mecànics, ve determinada en molts casos per la velocitat rotacional dels plats sent els més usuals de 4200 RPM (voltes per minuts) fins als més ràpids de 15000 RPM.

Quines són les parts principals d’un disc dur mecànic i quines funcions exerceixen?

Les parts principals d’un disc dur mecànic inclouen els discos o plats magnètics que solen ser de cristall o d’alumini, els capçals o unitats de lectura/escriptura, el motor que fa girar els plats i la placa electrònica, que conté la connexió per a l’alimentació i connectivitat de dades. Els discos magnètics emmagatzemen les dades, mentre que els capçals de lectura/escriptura llegeixen i escriuen les dades en els discos. La placa electrònica o PCB conté diversos xips com l’MCU (Main Controler Unit) que vindria a ser com el processador principal encarregat de gestionar totes les peticions, el SPIN MOTOR que és el controlador del motor (encarregat de realitzar l’arrencada, control de velocitat i frenada quan s’apaga) i el MHA (controlador de la unitat lectora). Addicionalment, existeix en la gran majoria de plaques una ROM (un xip de només lectura) que conté informació única per a aquest disc, gravada en el moment de fabricació del disc. Per aquest motiu, entre altres, en els discos moderns, no es poden intercanviar les plaques sense fer unes certes modificacions específiques amb maquinari (utillatges) i coneixements adequats.

El meu disc dur ha caigut i ara fa soroll, això significa que està danyat o trencat?

Si el teu disc dur ha caigut i ara fa soroll com a espetecs, brunzits o cops repetitius, és probable que hagi sofert danys físics. La unitat lectora o capçals, són elements molt sensibles a vibracions o cops sobtats. És important tenir en compte que un cop fortuït, pot fer que les unitats lectores impactin sobre la superfície dels discos o plats, marcant-los o fins i tot ratllant la superfície. Després d’un cop sobtat, si s’escolta qualsevol so anòmal, és recomanable deixar d’utilitzar el disc dur i buscar ajuda professional per a avaluar la situació i determinar si la informació pot ser recuperada.

Si el meu disc dur ha sofert un cop físic, és possible recuperar la informació emmagatzemada en ell?

En la gran majoria de casos, és possible recuperar la informació emmagatzemada en un disc dur que ha sofert un cop físic. No obstant això, la recuperació reeixida depèn de la gravetat del mal i dels coneixements i mitjans de l’empresa que realitzi aquest procés. És important deixar d’usar el disc dur i no intentar reparar-lo per compte propi, ja que això pot empitjorar la situació o fins i tot deixar el dispositiu irrecuperable. La millor opció és contactar a un laboratori de recuperació de dades professional que compti amb experiència en situacions similars per a avaluar la viabilitat de la recuperació de la informació. Cal destacar que no sempre és possible recuperar les dades en casos de danys físics severs.

Contacta'ns

Tens alguna consulta? Posa’t en contacte amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

Horari

Horari: Dilluns a Dijous de 9h a 19h Divendres de 9h a 17h

  Ens agradaria que ens donessis el teu consentiment per a: