Discos NAS, SAN i DAS

No perdis aquesta valuosa informació.
Deixa'ns ajudar-te a recuperar-la!

Valoració de 4.8/5 basades en +400 Ressenyes positives

Els nostres tècnics especialitzats poden recuperar les dades perdudes de discos NAS, SAN i DAS danyats. Serà informat en tot moment de l'estat de la recuperació.

Laby t'assegura una solució al teu problema.

element

QUÈ SÓN LES NAS, SAN o DAS?

Sistemes d'emmagatzematge

Sistemas NAS, SAN o DAS

Els sistemes NAS, SAN o DAS permeten emmagatzemar informació remotament i satisfer necessitats de connectivitat o emmagatzematge de dades de manera segura i així evitar la pèrdua d'informació per no recórrer a serveis de recuperació de dades.
Si parlem d'un ús particular/empresa petita un NAS o DAS són sistemes d'emmagatzematge que permeten un equilibri entre preu, capacitat i seguretat tant en protecció de dades, com en la recuperació de dades després d'una fallada de alguna unitat dels discos.

element
recuperar_datos_disco_duro_das

Sistema DAS

Un sistema DAS (Direct Attached Storage) si bé podria considerar-se un disc dur a aquest efecte, en els últims anys han aparegut dispositius formats per més de dues unitats de discs durs que es connecten per USB o cable Thunderbold per poder operar amb ells sense cap altra connectivitat. Amb capacitats diverses, poden operar en diversos formats com RAID 0, RAID 1 o RAID 5.

element
recuperar_datos_disco_duro_nas

Sistema NAS

Un sistema NAS (Network Attached Storage) és un dispositiu que permet la connexió remota mitjançant un sistema Wifi o RJ45, expandint la possibilitat d'emmagatzemar dades remotament. La gran majoria treballen en format RAID 0, RAID 1 o RAID 5 encara que també hi ha unitats amb només un disc dur mecànic.

element
sas_vs_nas_3

Sistema DAS vs NAS

Los sistemas DAS (Direct Attached Storage) están más enfocados al usuario doméstico, pues no suele necesitar de la conectividad remota que ofrece un NAS. Así mismo el precio del DAS suele ser mucho más económico que su equivalente en NAS. Hay que entender que el NAS lleva un sistema operativo (En la gran mayoría Linux) configurado para tener conexiones remotas y muchas otras aplicaciones enfocadas en su gran mayoría al uso semi profesional.
element

Sistemes operatius

Els sistemes operatius interns dels DAS i NAS com hem comentat solen ser Linux i les seves particions per norma general són EXT 4 o XFS. Són sistemes operatius segurs i robusts, però complexos a l'hora de poder recuperar la informació quan es fa malbé algun dels discos durs. Fins i tot l'esborrament de dades pot ser complex degut al disseny específic d'aquests sistemes operatius. Shan dissenyat perquè la informació esborrada, no es pugui recuperar fàcilment.

element

Sistema SAN

Els sistemes SAN (Storage Area Network) estan destinats a l'àmbit professional. La principal diferència és l'ús del cablejat de connexió (fibra òptica) el protocol de connexió iSCSI i l'arquitectura de maquinari que envolta tots els discs durs. Solen ser cabines de diversos discos amb capacitat d'execució de màquines virtuals simultànies. La recuperació de dispositius SAN la majoria amb múltiples LUN i màquines virtuals sol ser molt complexa per l'ús de sistemes VMWARE i entorns virtualitzats.

Confia en Laby, podem recuperar la informació del teu disc NAS.

Tant si és un sistema NAS, SYNOLOGY, WESTERN DIGITAL MYCLOUD, WESTERN DIGITAL DUO, QNAP, BUFALO, VMWARE o sistemes amb protocols iSCSI, et podem ajudar.

pexels-cottonbro-4705628
Recuperar dades d'un disc NAS, SAN o DAS

PROBLEMES AMB UN NAS, SAN o DAS?

Els dispositius NAS, SAN o DAS poden fallar per múltiples motius.
La decisió d'una unitat de disc dur pot fer que el NAS, SAN o DAS sigui inaccessible. Tot i que estan configurats en la gran majoria de casos amb sistemes redundants tipus RAID 5, altres configuracions poden fer que el sistema es quedi penjat.

En altres ocasions, una fallada del sistema operatiu intern o un problema amb la degradació de superfície en un o més dels discs pot produir la pèrdua d'informació en un dispositiu NAS, SAN o DAS.

De vegades, el sistema pot quedar penjat, permetre l'accés parcial a dades o simplement mostrar el llistat de fitxers però no permetre'n l'accés.

Esborrar informació d'un dispositiu NAS, SAN o DAS i recuperar-lo és complex pel sistema de fitxers usat.

Per poder determinar la fallada i abast de l'avaria és necessari evisar les unitats físiques que estiguin en fallada per a reparació i realització d'imatges, determinar el sistema de fitxers i la seva estructura. i intentar accedir a dades. Tots aquests processos són complexos donat que són moltes combinacions possibles tant en paràmetres com en el format lògic de les unitats (LUN).

CONSELLS PER NO PERDRE DADES

Un dispositiu NAS, SAN o DAS és una caixa compacta integrada per diversos discs durs que es connecten mitjançant un cable de xarxa al sistema, per això el seu nom comú és disc dur en xarxa.

Si tens problemes amb el sistema NAS, SAN o DAS , no funciona o no pots accedir a les dades, la nostra recomanació és desconnectar-lo i contactar amb un servei especialitzat en recuperació de dades .

Si manipules el dispositiu trencat o intentes recuperar les dades amb un programa sense tenir èxit, podries complicar i fer més costós el procés de recuperació de la informació emmagatzemada al NAS, SAN o DAS . Fins i tot fins al punt de fer-la irrecuperable.

Per evitar més danys al dispositiu:

Apagueu el dispositiu el més aviat possible. Evitarà més danys que puguin condicionar el procés de recuperació.

No manipuleu el dispositiu indegudament. Forçar cargols, o obrir-lo en un en un entorn no controlat ni lliure de pols pot afectar negativament les probabilitats de recuperació. Recordeu que les peces interiors són molt sensibles i delicades.

L' ús de software de recuperació en casos físics, pot danyar definitivament el dispositiu. Evitar fer-lo servir en casos així.

Contactar amb un laboratori de recuperació de dades. Són els professionals que disposen d'eines i formació adequada per poder avaluar i fer els processos d'extracció i recuperació de dades.

COM PORTEM A TERME EL PROCÉS DE
RECUPERACIÓ DE DADES D'UN DISC NAS, SAN O DAS?

En només 1 HORA

Tramitem la recollida mitjançant servei de missatgeria.

En 4 Hores Laborables

Després de rebre el dispositiu al laboratori (en 24h), realitzem un diagnòstic i pressupost sense compromís en un termini màxim de 4h laborals.

Entre 4 i 7 dies Laborables

És el temps mitjà, en dies feiners, de recuperació del dispositiu danyat*

* Hi ha casos en què es pot trigar més, però ho notificarem perquè estiguis sempre informat.

PER QUÈ ESCOLLIR-NOS? - ELS AVANTATGES DE RECUPERAR DADES AMB NOSALTRES

0

Clients

0

Anàlisi realitzats

0

Peces de recanvi

0anys

Experiència

Servei de recollida
i enviament gratuïts (*)

Diagnòstic i
pressupost gratuïts

Seguiment en temps real
mitjançant la nostra intranet

Si no recuperem les teves
dades, no cobrem

Telèfon d'atenció
al client gratuït

Laboratori d'Electrònica i Sala neta classe 100

Personal tècnic qualificat i formació continuada

Servei amb cobertura a nivell Europeu

* Si el dispositiu és irrecuperable o es rebutja el pressupost caldrà abonar els ports de missatgeria.

Més de 21.600 diagnòstics realitzats . Més de 30.800 dispositius en estoc per donar un servei ràpid i econòmic. Software propi i intranet personalitzada.

El millor és deixar que ELS NOSTRES CLIENTS opinin sobre nosaltres

Les nostres +300 ressenyes estan publicades a Google
Valoració mitjana: 4.7 sobre 5

Covadonga Rodríguez
Covadonga Rodríguez
25/03/2024
Un día mi disco duro de 5TB dejó de funcionar y hacía un ruido extraño; pensaba que sería un daño menor y lo llevé a un informático que después de 3 semanas intentando recuperar los datos me dijo que los archivos salían corruptos. Un segundo informático lo intentó con un software y tampoco pudo. Decidí recurrir a un laboratorio, pero en mi ciudad no hay ninguno, así que una mañana llamé a Laby, me explicaron amablemente los pasos y en unas dos horas pasaron a recoger el disco duro en mi domicilio para llevarlo a Barcelona. Pudieron recuperar casi todo y aunque 800€ es un precio elevado tenía la opción de aceptar o no ese presupuesto; en mi caso acepté porque le doy mucho valor a esos archivos. Quedé muy contenta con el trato, la buena comunicación y la profesionalidad. ¡Muchas gracias!
Mireia Codina
Mireia Codina
25/03/2024
Servicio de 10!
Carlos Gutierrez Hernández
Carlos Gutierrez Hernández
20/03/2024
Recuperé la información del disco duro que tenía dañado un cabezal, y no se podía recuperar con software de recuperación
Alan Poe
Alan Poe
20/03/2024
profesionales
Giovanni Lavorante
Giovanni Lavorante
13/03/2024
Las chicas muy muy amables!! Gracias
Xavi viñas
Xavi viñas
07/03/2024
Una profesionalidad que hay que remarcar. Un trato de 10. Comunicación fuera de lo normal. Todo facilidades. Felicidades equipo!!!!!!
Alex Canut
Alex Canut
31/01/2024
Muy amables y profesionales. Recuperaron practicamente todos los datos de un disco duro externo que llevaba estropeado desde hace unos años.

QUANT COSTA LA RECUPERACIÓ DE DADES
D'UN DISPOSITIU NAS, SAN O DAS?

recupera_datos_precio_4

PREUS DE RECUPERACIÓ DE DADES DE DISCS DURS NAS, SAN o DAS

El preu per a recuperar dades de discs durs de dispositius NAS, SAN o DAS sempre anirà en funció dels danys que hagin patit els discos, conjuntament amb les hores de treball i equipament tècnic que es requereixi per dur a terme els processos de recuperació.

En qualsevol cas, cal un diagnòstic previ per detectar la tipologia de fallada o combinació de diverses fallades. A continuació detallem les avaries més comunes i els preus de referència:

element
Des de 250€ / + iva

Per a avaries lògiques o de placa:

  • Problemes d'accés a particions danyades, sectors defectuosos o degradació de superfície / Plaques electròniques cremades / danyades per curt circuit, voltatges erronis o components cremats.
Des de 350€ / + iva

Per a avaries de Firmware:

  • SW intern del disc corromput. Mòduls danyats.
Des de 450€ / + iva

Per a avaries de Motor:

  • Sobre temperatura o fallada unitat motora.
Des de 450€ / + iva

Per a avaries de capçals:

  • Degradació de superfície o fallada unitat lectora.

Si és un conjunt de discos

Des de 450€ / + iva

Per a avaries lògiques o de placa electrònica:

Des de 890€ / + iva

Per a avaries de capçals:

Determinar el preu de la recuperació de dades d’un dispositiu NAS, SAN o DAS és molt complex. Cal saber primer de tot si l’avaria és física o lògica i quants discos formen el conjunt del NAS DAS o SAN.

No és el mateix treballar amb 4 discos que treballar amb 16 alhora i que alguns d’aquests discs estiguin malmesos. Si és física determinar si la fallada és de la pròpia cabina o bé si els components (discos durs) s’han fet malbé per ús, degradació, defectuosos etc. A més, cal conèixer quina tipologia de RAID utilitza, atès que hi ha RAID 0, RAID 5 o RAID 6 entre molts altres.

La complexitat de la recuperació ve determinada per realitzar les imatges dels dispositius danyats (realitzant les tasques al laboratori i sala neta) i remuntant els paràmetres del RAID (block size, òfsets, paritat etc).

En molts casos, el sistema de fitxers EXT 3/4, XFS o VMFS (sistemes virtuals) afegeixen un plus de dificultat. En els sistemes VMFS un cop remuntat el RAID, és possible que el contenidor VMFS també s’hagi de remuntar per mostrar el contingut de les màquines virtuals.

En un problema lògic com un esborrat duna màquina virtual o Snapshot és importantíssim aturar el NAS, SAN o DAS per evitar la sobreescriptura dinformació.

Els sistemes de fitxers EXT 3/4 XFS o VMFS són summament complexos de recuperar a causa del seu disseny. Són summament robusts quant a corrupció de fitxers, però els processos de recuperació de dades esborrades no sempre són possibles.

Així mateix, és important tenir en compte que si el conjunt de discos són SSD, l’ordre TRIM pot jugar un factor determinant en el procés de no recuperació de dades.

Si no recuperem les teves dades, no cobrem

Aquests preus són orientatius, per poder-te donar una referència.

Si vols saber amb exactitud el cost per a tu, el millor és que contactis amb nosaltres i et farem un pressupost gratuït sense compromís.

QUINS DISPOSITIUS PODEM RECUPERAR A LABY?

Anàlisi Forense de Vehicles

Què és la ciència forense de sistemes de vehicles? És un procés mitjançant el qual s’extreu una àmplia gamma de dades i informació dels vehicles, que es poden utilitzar en investigacions de col·lisions i delictes greus. A Laby, oferim serveis especialitzats per donar suport als nostres clients en l’obtenció i

Discos durs mecànics

Els discs HDD tenen com a components principals les plaques de metall (discos), on es guarden les dades, i els capçals que són els encarregats de poder accedir a la informació. El disc dur més comú.

Discos durs SSD

Els discos SSD no es mouen, per això és el nom d'estat sòlid. La informació s'emmagatzema en blocs i per accedir-hi no calen capçals. És molt més eficient i ràpid que un disc dur HDD.

Discos Durs Externs

Els discs durs externs ens permeten desar fora de l'ordinador tota la informació important de la qual volem fer una còpia de seguretat. Però una fallada ens pot fer perdre totes aquestes dades.

Iphone, Ipad o MacBook

Els dispositius Apple, tant iPhone, iPad, iMac, Macbook, Mac Mini, etc. sense dispositius fiables, elegants, potents i confacilitat dús.

Discs durs de portàtil

Al disc dur del portàtil guardem informació important de treball o domèstica. Si es produeix una fallada, ens pot fer perdre totes aquestes dades personals tan valuoses.

Discos NAS, SAN i DAS

Un disc SAN, NAS o DAS és una caixa compacta integrada per diversos discs durs que es connecten mitjançant un cable de xarxa al sistema, per això el seu nom comú és disc dur en xarxa.

Sistemes RAID

Els discs RAID són un grup redundant de discos independents. Poden ser discs HDD o SSD i el conjunt forma un sistema d'emmagatzematge per distribuir o replicar dades.

Pendrives i Memòries USB

Els pendrives o les memòries USB estan formats per un o més blocs de memòria. Funcionen en molts casos com els dispositius SSD (mateixa tecnologia Flash).

Targetes de memòria

Les targetes de memòria permeten emmagatzemar la informació de dispositius com ara càmeres fotogràfiques, mòbils o tauletes. Es diferencien per la capacitat d'emmagatzematge i la velocitat de lectura i escriptura.

Virus o Ransomware

Recuperem dades xifrades amb virus o ransomware. El ransomware és un software extorsiu: la seva finalitat és impedir-te fer servir el teu dispositiu fins que hagis pagat un rescat. Depenent del tipus de ransomware, es xifra per complet el sistema operatiu o només alguns fitxers.

Mòbils i Tablets

Als dispositius mòbils o tipus smartphones o tablets, els processos de recuperació poden realitzar-se a través del anàlisi de l'electrònica dels components danyats o bé, realitzant el procés de xip off.

Esborrament de dades segur

Oferim el servei d'esborrament i destrucció de dades segures amb certificat ja sigui al nostre laboratori o bé de manera remota.

Informatica Forense

Anàlisi forense informàtic i proves pericials. Recuperem i certifiquem informació critica amb valor jurídic per empreses i persones. Disposem de pèrits informàtics col·legiats per realitzar certificacions, anàlisi i informes amb valor juridic.

Contacta'ns

Tens alguna consulta? Posa’t en contacte amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

Horari

Horari: Dilluns a Dijous de 9h a 19h Divendres de 9h a 17h

    Ens agradaria que ens donessis el teu consentiment per a: