Sistemes RAID

Els nostres tècnics especialitzats poden reparar sistemes RAID amb errors i recuperar les dades perdudes de la manera més eficaç. Serà informat en tot moment de l'estat de la recuperació.

Laby t'assegura una solució al teu problema.

element

QUÈ ÉS UN SISTEMA RAID?

Sistemes RAID

Què és un sistema RAID

Un sistema RAID és la combinació de dos o més discos per formar una o diverses unitats lògiques que funcionen com a conjunt tant si volem fer còpies com si volem multiplicar l'espai però fent-lo servir com un únic disc. És a dir, podrem tenir diversos discos però només veure una sola unitat d'emmagatzematge.
Segons la tipologia de RAID escollida, s'aconseguirà:

 • Redundància de dades i per tant seguretat davant de desastres.
 • Optimització i velocitat el que permetrà rendiment.
 • Combinació de les dues anteriors donant un compromís entre velocitat i seguretat.
 • Únic volum amb diversos discs durs
element
Recuperar dades de discos Raid

PROBLEMES DISCS DEL RAID

Aquests són els típics problemes dels discos a RAID:

 • El RAID és inaccessible
 • S'ha reemplaçat algun disc i el RAID ha deixat de funcionar
 • S'ha realitzat el REBUILD del RAID i altres discos del RAID han fallat
 • La controladora RAID s'ha fet malbé i no permet remuntar la unitat lògica o LUN
 • Els discos del RAID fan sorolls o s'encenen llums a la controladora d'avís
 • El RAID no funciona després de reiniciar la màquina o ordinador
element

RECUPERAR DISCOS DEL RAID

Si tens problemes amb els discos del RAID, a Laby podem oferir-te una solució: Sabem com recuperar les dades perdudes > dels discos del RAID.
El nostre servei tècnic té experiència en recuperar qualsevol tipus de sistema RAID.

Confia en Laby, podem recuperar la informació del teu disc RAID.

element

Confia en Laby, podem recuperar la informació del teu sistema RAID

CONSELLS PER NO PERDRE DADES

És important saber que tipologia de RAID volem fer i mirar de cara a futur que sigui escalable. La tipologia de RAID podríem definir-la en tres opcions: RAPIDESA i Capacitat, Seguretat i una opció intermèdia. A més, és important saber quin tipus de contingut s’emmagatzemarà dins del RAID per configurar el BLOCK SIZE.
Això determinarà la velocitat d’escriptura/lectura així com la capacitat que quedarà després de realitzar operacions de còpia de fitxers.

Si es busca capacitat total i rapidesa cal optar per un RAID 0. Això oferirà una unitat la capacitat de la qual serà la suma de tots els dispositius (3 discos d’1 TB oferirà una unitat de 3 TB en total). És un sistema summament ràpid (permet escriure i llegir als tres discos simultàniament), però en cas de pèrdua d’un disc, es perdrà tota la informació.

Si es busca seguretat cal optar per un RAID 1. Això oferirà una unitat la capacitat de la qual sigui la meitat de les unitats (2 discos d’1 TB oferirà una unitat d’1 TB en total). És un sistema lent, perquè ha d’escriure a tots dos dispositius alhora la mateixa informació encara que de lectura ràpida (pot llegir de tots dos simultàniament).

En cas de pèrdua d’un disc, es podrà treballar amb l’altre, substituir el danyat i que el sistema faci un “REBUILD” (reconstrucció) del disc danyat per continuar treballant normalment. (Aquest procés alentirà el sistema)

Si es busca alguna cosa intermedi, es pot optar per un RAID 5. Això oferirà una unitat la capacitat de la qual serà la de N= N-1 N On N serà el nombre de discos del RAID (Mínim 3 discos). Per exemple, 5 discos d’1 TB oferirà una capacitat de 4 TB disponibles. Amb el RAID 5 es permet perdre un dispositiu i seguir treballant substituir el danyat i que el sistema realitzi un “REBUILD” (reconstrucció) del disc malmès per seguir treballant normalment. (Aquest procés alentirà el sistema)

RAID 6 podria considerar-se una ampliació de RAID 5 on permet que dos discos simultanis es trenquin i el sistema segueixi treballant.

Això no obstant, cal tenir present el següent: Durant un REBUILD es fa treballar els discos al màxim rendiment. Si a aquest procés, us sumem les peticions de càrrega de treball per usuaris, programes o similars estarem forçant els discos a un nivell d’estrès elevat. Això no hauria de ser problema a priori, però en la majoria de casos els discos ja tenen moltes hores de treball i la seva superfície o unitats lectores no estan al 100% de rendiment, per la qual cosa és possible que el REBUILD falli a meitat del procés, deixant el sistema i/o les dades del RAID inaccessibles.

Per evitar aquesta situació és interessant tenir un pla de substitució de discos en funció de l’ús i càrrega de treball que es doni al sistema RAID. Així mateix, és imprescindible configurar les alertes de discos i controlar el RAID periòdicament que no hi ha cap anomalia, ja que un dels discos pot fallar sense adonar-nos-en i passats uns mesos fallar-ne un altre més.

COM FEM EL PROCÉS DE RECUPERACIÓ DE
DADES DELS SISTEMES RAID?

En només 1 HORA

Tramitem la recollida mitjançant servei de missatgeria.

En 4 Hores Laborals

Després de rebre el dispositiu al laboratori (en 24h), realitzem un diagnòstic i pressupost sense compromís en un termini màxim de 4h laborals.

Entre 4 i 7 dies laborals

És el temps mitjà, en dies feiners, de recuperació del dispositiu danyat*

* Hi ha casos en què es pot trigar més, però ho notificarem perquè estiguis sempre informat.

PER QUÈ ESCOLLIR-NOS?
ELS AVANTATGES DE RECUPERAR DADES AMB NOSALTRES

0

Clients

0

Anàlisi realitzats

0

Peces de recanvi

0anys

Experiència

Servicio de recogida
y envío gratuitos (*)

Diagnóstico y presupuesto gratuitos
Seguimiento en tiempo real mediante nuestra intranet
Si no recuperamos tus datos, no cobramos
Teléfono de atención al cliente gratuito

Laboratorio de Electrónica y Sala limpia clase 100

Personal técnico cualificado y formación contínua

Servicio con cobertura a nivel Europeo

* Si el dispositiu és irrecuperable o es rebutja el pressupost caldrà abonar els ports de missatgeria.

Més de 19.636 diagnòstics realitzats . Més de 27.372 dispositius en estoc per donar un servei ràpid i econòmic. Software propi i intranet personalitzada.

QUANT COSTA LA RECUPERACIÓ DE DADES
D'UN SISTEMA RAID?

recupera_datos_precio_4

PREUS DE RECUPERACIÓ DE DADES DE SISTEMES RAID

El preu per recuperar dades de sistemes RAID sempre anirà en funció dels danys que hagi patit el dispositiu, conjuntament amb les hores de treball i equipament tècnic que es requereixi per dur a terme els processos de recuperació.

En qualsevol cas, cal un diagnòstic previ per detectar la tipologia de fallada o combinació de diverses fallades. A continuació detallem les avaries més comunes i els preus de referència:

element
Des de 450€ / + iva

Per a avaries lògiques o de placa:

Des de 890€ / + iva

Per a avaries de Firmware:

 • Per a fallades físiques (Controlador / bloc de memòria):
shape2
RECUPERAR DADES DE DISC RAID

En molts casos la fallada d'una unitat fa que elRAID sigui inaccessible. En moltes altres ocasions, la decisió d'una unitat no afecta el funcionament del RAID. No obstant això, al reemplaçar el dispositiu danyat per un altre de nou i forçar que el RAID restauri les dades al dispositiu nou, fa que falli una altra unitat i deixa les dades inaccessibles. El motiu és simple: La reconstrucció del RAID o Rebuild obliga tots els discos a treballar al 100% per refer les dades i bolcar-les a la nova unitat. Quan la resta de discos del RAID comencen a treballar, l'esforç i l'estrès a què són sotmesos, poden causar una fallada a la unitat fent les dades inaccessibles.

Per poder determinar la fallada i abast de l'avaria en el dispositiu, és necessari analitzar en profunditat la configuració del RAID. > i trobar els seus paràmetres (tipologia, ordre de discos, tipus de paritat, mida de bloc, ordre de la paritat…), revisar les unitats físiques que estiguin en fallada per a reparació i realització d'imatges i per últim determinar el sistema de fitxers i la seva estructura. Tots aquests processos són complexos atès que són moltes combinacions possibles tant en paràmetres com en el format lògic de les unitats (LUN).

A Laby som especialistes
en la recuperació de dispositius RAID (tant de maquinari o programari coneguts com DELL, COMPAQ, HP, LINUX, WINDOWS) i d'altres fabricants com QNAP, SYNOLOGY o fabricants de NAS o DAS.

element

Aquests preus són orientatius, per poder-te donar una referència.

Si vols saber amb exactitud el cost per a tu, el millor és que contactis amb nosaltres i et farem un pressupost gratuït sense compromís.

CAS D'ÈXIT: RAID 5

RAID 5

 • 16 discos en una cabina amb diverses LUN i diferents VM
 • 4 estaven danyats físicament
 • Format RAID 6. Fallada en funcionament el RAID. Treball anormal a la cabina. Es substitueixen discos i n’acaben fallant dos més sense finalitzar el procés de reconstrucció del RAID

Recuperació discos

 • Realització de les imatges dels 6 discos “sans”
 • Recuperació de les imatges dels 4 discos danyats després de substitució dunitat lectora. El client no recorda l’ordre en què van fallar els discos i la cabina no n’ofereix informació. Es decideix fer la recuperació dels 4 discos danyats per comprovar quins són vàlids.

Reconstrucció RAID

 • Processos propis de reconstrucció del RAID
  • Trobar el Block Size
  • Trobar la paritat i la direcció d’aquesta
  • Trobar l’ordre lògic dels discs
  • Identificar discos Spare i discos antics
  • Mitjançant l’algorisme Reed-Solomon s’inicia el procés
  • Reconstrucció reeixida

Comprovació de les màquines virtuals amb client i… Sorpresa : la informació estava xifrada!!. En aquest moment el client va entendre el perquè la cabina estava treballant amb una càrrega de la CPU tan alta. Diverses màquines virtuals havien estat xifrades amb un Ramsomware.

 • Després de la comprovació per part del client, ens demana ajuda per intentar desxifrar la informació i la restauració de les màquines virtuals afectades.
 • Identifiquem les màquines virtuals afectades
 • Realitzem un escaneig dels identificadors del Ramsomware
 • Trobem 3 identificadors diferents en total (tres claus diferents durant el procés global de xifrat)
 • Es fan els processos necessaris per extreure la informació xifrada i revertir la situació.
 • Es restauren les màquines virtuals.
 • El client decideix canviar tots els discos de la cabina, recrear el RAID i bolcar-ne el contingut.

Resultat :

RAID 5 reconstruït, màquines virtuals recuperades amb informació desxifrada i cabina en funcionament de nou ¡100% èxit!!

El millor és deixar que ELS NOSTRES CLIENTS opinin sobre nosaltres

Les nostres +300 ressenyes estan publicades a Google
Valoració mitjana: 4.7 sobre 5

Concepcio Agusti i Parareda
Concepcio Agusti i Parareda
09/02/2023
Genial, amb el tracte, la informació donada i sobretot amb la rapidesa amb la m'han recuperat tota la informació. No podria desitjar un servei millor. Gràcies a tot l'equip
caarmenal
caarmenal
09/02/2023
Lo recomiendo 100% Se me estropeó un disco duro que nunca había dado ningún problema en el año y pico que hacía que lo tenía... allí tenía todo el trabajo de 3 años, todos los archivos de clientes, trabajos en curso, trabajos finalizados... me lo recuperaron todo sin problemas. Espero no tener que repetir, pero si vuelve a pasarme algo así tengo claro a quién acudiré.
FRANCISCO HERNANDEZ
FRANCISCO HERNANDEZ
07/02/2023
Recibi un trato estupendo. Les lleve disco duro externo de 4TB que no podía leer. Hacia un ruido extraño que hacia presagiar fallo HW. Intentaron recuperarlo pero les fue imposible. Me reintegraron totalmente el 30% que les transferí cuando acepte el presupuesto.
Antonio Marquez
Antonio Marquez
31/01/2023
se me cayó el disco externo al suelo desde la altura de la mesa y dejó de funcionar. tenía fotos, videos, documentos importantes…les doy las gracias porque por suerte me lo han podido recuperar casi todo y con un trato excepcional
PA PH
PA PH
31/01/2023
Lo recomiendo 100%. Perdí todos los datos del portátil con las fotos de mis hijos desde que eran pequeños. Después de llamar a otras empresas de Barcelona decidí hacer la recuperación con ellos porque fueron los que mas confianza me dieron y no me equivoqué. Supe en todo momento en que punto se encontraba la recuperación y, aunque no me dieron todas las garantías en un principio, en menos de una semana tenía todas las fotografías de nuevo. Agradezco a todo el equipo de Laby y en especial a Marta por la atención que siempre me ha dado.
Eliseo Carrasco
Eliseo Carrasco
31/01/2023
Excelentes profesionales y excelente trato. Presupuesto de recuperación sin compromiso.
Inma bastante molina
Inma bastante molina
30/01/2023
Trato excelente, muy amables, me recuperaron los datos cuando otras empresas no lograron hacerlo. Totalmente recomendable.
Marta Mata Pamies
Marta Mata Pamies
26/01/2023
Servicio de 10! Aunque pase el tiempo no pierden la calidad de trabajo y hacia el cliente. Hace tiempo ya tuve que recurrir a ellos y fué un trabajo inmejorable como esta vez, informando-me de todo lo que iba aconteciendo en todo momento! Lo recomiendo 100%. Mil gracias de nuevo!

Si no recuperem les teves dades, no cobrem

QUINS DISPOSITIUS PODEM RECUPERAR A LABY?

Discos durs mecànics

Els discos HDD tenen com a components principals les plaques de matal (discos), on es guarden les dades, i els capçals que són els encarregats de poder accedir a la informació. El disc dur més comú.

Discos durs SSD

Els discos SSD no es mouen, per això és el nom d'estat sòlid. La informació s'emmagatzema en blocs i per accedir-hi no calen capçals. És molt més eficient i ràpid que un disc dur HDD.

Discos Durs Externs

Els discs durs externs ens permeten desar fora de l'ordinador tota la informació important de la qual volem fer una còpia de seguretat. Però una fallada ens pot fer perdre totes aquestes dades.

Iphone, Ipad o MacBook

Els dispositius Apple, tant Iphone, Ipad, Macbook, Macbook Air Imac, Mac Mini, etc; sense dispositius fiables, elegants, potents i confacilitat dús.

Discs durs de portàtil

Al disc dur del portàtil guardem informació important de treball o domèstica. Si es produeix una fallada, ens pot fer perdre totes aquestes dades personals tan valuoses.

Discos NAS, SAN i DAS

Un disc SAN, NAS o DAS és una caixa compacta integrada per diversos discs durs que es connecten mitjançant un cable de xarxa al sistema, per això el seu nom comú és disc dur en xarxa.

Sistemes RAID

Els discs RAID són un grup redundant de discos independents. Poden ser discs HDD o SSD i el conjunt forma un sistema d'emmagatzematge per distribuir o replicar dades.

Pendrives i Memòries USB

Els pendrives o les memòries USB estan formats per un o més blocs de memòria. Funcionen en molts casos com els dispositius SSD (mateixa tecnologia Flash).

Targetes de memòria

Les targetes de memòria permeten emmagatzemar la informació de dispositius com ara càmeres fotogràfiques, mòbils o tauletes. Es diferencien per la capacitat d'emmagatzematge i la velocitat de lectura i escriptura.

Virus o Ransomware

Recuperem dades xifrades amb virus o ransomware. El ransomware és un programari extorsiu: la seva finalitat és impedir-te fer servir el teu dispositiu fins que hagis pagat un rescat. Depenent del tipus de ransomeware, es xifra per complet el sistema operatiu o només alguns fitxers.

Mòbils i Tablets

Als dispositius mòbils o tipus smartphones o tablets, els processos de recuperació poden realitzar-se a través de la reparació electrònica dels components danyats o bé, realitzant el procés de xip off.

Esborrament de dades

Oferim el servei d'esborrament i destrucció de dades segures amb certificat al nostre laboratori per realitzar la gestió personalitzada o bé podem oferir-vos el servei de destrucció i esborrament de dades de forma remota.

Anàlisi Forense

Anàlisi forense informàtic i proves pericials Recuperem i certifiquem informació crítica amb valor jurídic per a empreses i persones físiques Disposem de pèrits informàtics col·legiats per realitzar certificacions, anàlisis pericials i informes amb valor jurídic.

×
×
×