Anàlisi Forense de Vehicles

No perdis aquesta valuosa informació.
Deixa'ns ajudar-te a recuperar-la!

Valoració de 4.8/5 basades en +400 Ressenyes positives

Què és la ciència forense de sistemes de vehicles?

És un procés mitjançant el qual s'extreu una àmplia gamma de dades i informació dels vehicles, que es poden utilitzar en investigacions de col·lisions i delictes greus. A Laby, oferim serveis especialitzats per donar suport als nostres clients en l'obtenció i l'anàlisi de dades vehiculars.

Nuestro equipo en Laby está comprometido en proporcionar a nuestros clientes un soporte investigativo integral. Ayudamos a alcanzar sus objetivos desarrollando estrategias específicas, asegurando y preservando la evidencia relevante, llevando a cabo investigaciones exhaustivas y produciendo informes detallados y oportunos.

La Importància de la Ciència Forense en Sistemes de Vehicles

En la intersecció entre la tecnologia automotriu i la investigació criminal, hi ha un camp en creixement que està revolucionant la manera com entenem els incidents en carreteres i crims relacionats amb vehicles: la ciència forense de sistemes de vehicles.

Aquest procediment meticulós implica l'extracció i l'anàlisi d'una àmplia gamma de dades i evidències d'un vehicle, revelant una sorprenent quantitat d'informació que pot ser vital en investigacions de delictes greus i col·lisions a tots els sectors.

Per abordar aquest desafiament...

T´oferim l´experiència i la tecnologia necessàries, brindant un servei integral que ajuda a resoldre casos crítics i proporciona respostes a preguntes clau sobre incidents vehiculars.

Anàlisi forense informàtic i proves pericials

Saps quines dades registra un vehicle modern?

La ciència forense de sistemes de vehicles s'endinsa en aquest territori desconegut, aprofitant la gran quantitat d'informació que aquests sistemes recopilen durant el funcionament normal del vehicle. Des de la velocitat i la ubicació fins als patrons d'ús del conductor, aquestes dades poden donar llum sobre esdeveniments crítics, com ara col·lisions o delictes greus.

element
Infoentreteniment

Els mètodes per adquirir dades d'infoentreteniment

Els mètodes per adquirir dades d'infoentreteniment varien segons el mòdul subjecte a interrogació. Sempre fem servir mètodes no destructius si és possible; tanmateix, oferim el mètode destructiu per a la vostra consideració si és l'única manera de verificar les dades. Això requereix l'extracció de xips de memòria de les plaques de circuit imprès mitjançant un mètode conegut com a “xip off”.

element

Usant maquinari i programari especialitzats, podem descarregar la memòria d'un vehicle i extreure'n

 • Una llista de tots els dispositius aparellats amb identificacions úniques.
 • Missatges de text (SMS).
 • Registres de trucades.
 • Ubicacions freqüents (llar, oficina, etc.).
 • Coordenades GPS i informació de viatge.
 • Dades d'esdeveniments.
 • Canvis de marxa.
 • Obertura/tancament de portes.
 • Esdeveniments d'acceleració brusca.
 • Esdeveniments de frenada brusca.
 • Connexió de dispositius USB.
 • Connexió de telèfon.

Sistemes d'infoentreteniment

Cada cotxe modern té com a mínim una font de dades. El telèfon es connecta per Bluetooth i se sincronitzen dades com ara identificació, contactes, registres de trucades i SMS. Si hi ha GPS, s'emmagatzemen dades com a última destinació, viatges i combustible. Els registres de cotxes també ajuden a establir l'activitat.

Mercedes AMG C43

BMW 3 F 30

Citroen C3 Aircross

Mercedes AMG C43

Aplicacions Apple car play / Android per a automòbils i vehicles

La ciència forense de sistemes de vehicles s’endinsa en aquest territori desconegut, aprofitant la gran quantitat d’informació que aquests sistemes recopilen durant el funcionament normal del vehicle. Des de la velocitat i la ubicació fins als patrons d’ús del conductor, aquestes dades poden donar llum sobre esdeveniments crítics, com ara col·lisions o delictes greus.

VOLS SABER-NE MÉS?

Experts en Forense de Sistemes de Vehicles

A Laby, comptem amb els equips, tècniques i coneixements necessaris per accedir a les dades dels sistemes vehiculars de manera efectiva. Ens destaquem per la nostra capacitat per treballar amb una àmplia varietat de models de vehicles i estem compromesos a mantenir-nos actualitzats amb els darrers avenços tecnològics en el camp de la Forense de Sistemes de Vehicles.

Extracció i Anàlisi de Dades a la Mesura de les teves Necessitats a Laby

Els nostres serveis inclouen l'extracció i l'anàlisi de dades de sistemes d'infoentreteniment, registres d'esdeveniments de col·lisió, dades de dispositius mòbils connectats al vehicle, entre d'altres. Treballem estretament amb els nostres clients per entendre les necessitats específiques i proporcionar solucions personalitzades que s'ajustin als seus requeriments.

Dades d'accidents

Actualment, la majoria dels vehicles estan equipats amb un dispositiu de registre de dades desdeveniments. Aquest mecanisme captura els moments previs a un accident o un esdeveniment que estarà a punt de ser un accident, i pot proporcionar detalls com:

Podem localitzar i extreure el registrador de dades d'esdeveniments del vehicle i descarregar totes les dades disponibles utilitzant el nostre equip i habilitats líders a la indústria.

Aquestes dades poden ser invaluables per als investigadors daccidents i les companyies dassegurances per ajudar a determinar exactament què va passar i qui, si algú, va ser responsable, especialment en casos on no hi ha testimonis o les declaracions dels testimonis estan en conflicte.

Les dades d'informació i de registrador d'esdeveniments esmentats anteriorment sovint poden proporcionar accés a informació no disponible de cap altra manera. Això pot ser especialment útil quan es combina amb dades de telèfons mòbils extretes dels conductors.

Utilitzant tots aquests recursos de dades valuosos, podem construir una imatge més clara que mai del que va passar exactament durant un accident.

element

El Procés

1. Classificació Inicial

Comencem el nostre procés quan ens facilita el registre del vehicle o el número d’identificació del vehicle (VIN). Utilitzant aquesta informació clau, desenvolupem una estratègia de Recerca Forense de Sistemes de Vehicles (IFSV) basada en el nostre coneixement detallat dels sistemes presents al vehicle i la nostra experiència especialitzada en aquest camp. Aquesta estratègia guia les nostres accions per a la recopilació de dades.

2. Inspecció

Inspecció in situ: Implementem la nostra estratègia, acudint al lloc on es troba el vehicle per dur a terme una inspecció IFSV. Durant aquest procés, maximitzem les oportunitats de recol·lecció de dades, seguint rigorosament els protocols de gestió de qualitat que hem establert per contribuir al procés d’obtenció de dades. La profunditat de la inspecció al lloc varia segons la marca, el model i les especificacions del vehicle, així com la necessitat de recuperar components de manera forense per a la seva anàlisi fora del lloc d’origen.

Inspecció al laboratori: Acceptem mòduls proporcionats pels nostres clients que han estat recuperats d’un vehicle per a la seva posterior anàlisi al nostre laboratori. Tots els procediments d’inspecció són documentats i registrats meticulosament en una aplicació interna amb data i hora de registre per complir els estàndards requerits en aquesta activitat forense.

3. Conclusions

Informe de troballes: Posteriorment a la recopilació de dades, tant interna com externa, s’elaborarà i presentarà un resum detallat de les troballes a les parts pertinents. Això es realitzarà seguint els procediments establerts, garantint així la transparència i la integritat en el procés danàlisi forense.

Preguntes freqüents sobre 
memòries anàlisi forense

La forènsica de vehicles és una disciplina que s’encarrega d’analitzar i recuperar dades dels sistemes electrònics i de les múltiples centraletes (GPS, Bluetooth, unitat de motor, frens, coixins de seguretat..etc) dels vehicles, per tal d’investigar i aclarir accidents, fraus, i altres incidents relacionats amb automòbils.

 • Investigació d’accidents: Determinar les causes i les circumstàncies d’accidents de trànsit.
 • Frau d’assegurances: Detectar i analitzar fraus relacionats amb reclamacions dassegurances.
 • Robatori de vehicles: Recuperar i analitzar dades per investigar robatoris de vehicles.
 • Reclamacions de garantia: Verificar el compliment dels termes de garantia i detectar abusos.
 • Anàlisi de rendiment: Estudiar el rendiment del vehicle per identificar fallades mecàniques o electròniques.

La forènsica de vehicles inclou:

 • Anàlisi de sistemes electrònics: Diagnòstic de components electrònics i mòduls de control del vehicle.
 • Recuperació de dades: Recuperació, extracció i anàlisi de dades de sistemes com l’EDR (Event Data Recorder), GPS, Bluetooth i altres sensors.
 • Reconstrucció d’accidents: Ús de dades per recrear la seqüència desdeveniments en un accident.
 • Verificació de manipulació: Detectar alteracions o manipulacions als sistemes del vehicle.
 • Consultoria legal: Provisió dinformes i testimonis en processos judicials relacionats amb incidents vehiculars.
 • Extracció de dades: Utilització de ferramentes especialitzades per accedir i descarregar dades dels sistemes del vehicle.
 • Anàlisi d’EDR: Avaluació de dades de l’Event Data Recorder, que pot incloure informació sobre velocitat, frenada, ús del cinturó de seguretat, entre d’altres.
 • Avaluació de GPS: Anàlisi de dades de localització per traçar rutes i moviments del vehicle.
 • Revisió de sistemes d’infoentreteniment: Recuperació de dades de trucades, missatges i navegació.
 • Anàlisi de CAN Bus: Monitorització del bus de comunicacions del vehicle per entendre les interaccions entre diferents sistemes.
 • Inspecció del lloc de l’accident: Recull d’evidència física i digital al lloc de l’incident.
 • Recuperació de dades del vehicle: Extracció de dades de mòduls com l’EDR i altres sensors rellevants.
 • Fotografies i vídeos: Documentació visual de l’accident i danys al vehicle.
 • Entrevistes i testimonis: Recol·lecció de declaracions de testimonis i ocupants del vehicle.
 • Anàlisi de telemetria: Estudi de les dades telemètriques per entendre el comportament del vehicle abans, durant i després de laccident.
 • Experiència i certificacions: Assegureu-vos que els professionals estiguin certificats i tinguin experiència en anàlisi forense vehicular.
 • Tecnologia actualitzada: Verificar que s’utilitzen eines i tècniques avançades i actualitzades.
 • Imparcialitat: Seleccionar experts que mantinguin una posició objectiva i neutral.
 • Reputació i referències: Revisar la reputació dels professionals i cercar referències de clients anteriors.
 • Capacitat de comunicació: El pèrit ha de ser capaç de presentar i explicar les seves troballes de manera clara i entenedora.
 • Precisió en la investigació: Proporciona una anàlisi detallada i precisa de les dades del vehicle.
 • Resolució de disputes: Ajuda a resoldre disputes legals i dassegurances de manera eficient i amb suport tècnic.
 • Prevenció de fraus: Identificació de reclamacions fraudulentes i manipulació de dades.
 • Obtenció d’evidències objectives: Obtenció de proves electròniques que són difícils de refutar.
 • Millora de la seguretat: Contribueix a millorar la seguretat vehicular mitjançant la identificació de fallades i àrees de millora en els sistemes del vehicle.

Contacta'ns

Tens alguna consulta? Posa’t en contacte amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

Horari

Horari: Dilluns a Dijous de 9h a 19h Divendres de 9h a 17h

  Ens agradaria que ens donessis el teu consentiment per a: